Voor de professional:

Advies of hulp nodig?

Bel rigo verffabriek
0255 54 84 48 OF Mail

< Terug naar het overzicht

Het verhaal achter de bokaal

Het verhaal achter de bokaal

Als technisch adviseur van RIGO Verffabriek kom je in contact met mensen die prachtig mooie dingen maken. Zo stapte ik eerder dit jaar binnen in de malle pietje achtige werkplaats van houtkunstenaar Jan van Berkel in Uden.

door Han, technisch adviseur vloeren

Hij verzamelt daar hout dat voor anderen niet meer bruikbaar is en heeft zo een enorme variatie aan houtsoorten in alle soorten en maten die hij koestert, terug droogt, opdeelt op een eigen gebouwde bandzaag en combineert tot meubels, objecten en gebruiksvoorwerpen.

Daar was gelijk een klik, gewoon omdat wij bij RIGO genieten van creativiteit, vakmanschap, mooie en soms gekke dingen. 

Ik wist gelijk dat hier de maker van de RIGO-bokaal voor het Nederlands Kampioenschap Parketleggen 2019 had ontmoet. Deze bokaal reiken wij uit aan de deelnemer die zijn wedstrijdbord een extra dimensie weet mee te geven door te spelen met de afwerking en de toepassing van onze producten. 

Jan maakte voor ons een prachtige schaal. Een kubuspatroon uitgevoerd in eiken - mahonie - en bilinga. De houtsoorten en het patroon kennen wij in parketland. Jan voegde er zijn extra dimensie aan toe door er een ronde, iets uitgeholde schaal van te maken. 

Zo symboliseert zijn bokaal wat wij van RIGO Verffabriek denken en wat de winnaar van onze bokaal doet. 

De RIGO-bokaal ging - net als vorig jaar - naar Jasper Hoogervorst met maar een haarlengte voorsprong op Daan van den Berg. Gefeliciteerd!

In 2018 was de RIGO bokaal een prachtige (snij)plank in wengé en maple gemaakt door Ben von Hebel.

< Terug naar het overzicht