In september 2013 zijn we in contact gekomen met Eddy Tiemens en Lisette Heule van Projekt Buro KEES.

Eddy en Lisette hebben het initiatief genomen om een concept te ontwikkelen in samenwerking met twee interieurontwerpers, Helge Docters van Leeuwen en Melle Koot, voor “Stay Now” de meest duurzame hotelkamer van Nederland. Helge Docters van Leeuwen is als ervaren ontwerper gespecialiseerd in hotels en restaurants, en Melle Koot is een geaccrediteerd Cradle to Cradle® design consultant.

Projekt Buro KEES specialiseert zich in hotelrenovaties en/of nieuwbouw projecten. KEES realiseert interieurs voor hotels en restaurants samen met een aantal partners en een team van specialisten. Duurzaamheid van het product staat hierbij voorop. KEES werkt met kwalitatief hoogwaardige en sterke producten die gemaakt zijn voor intensief gebruik. Een constante kwaliteit en een hoog afwerkingsniveau is de norm.

URSA PAINT heeft met het merk AQUMARYN en RIGOSTEP een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de duurzame hotelkamer.

AQUAMARYN wordt zoveel als mogelijk ontwikkeld op basis van natuurlijke, herwinbare grondstoffen. Hiermee ontzien wij het milieu en stimuleren het gebruik van duurzame grondstoffen in verfproducten. Het productieproces van AQUAMARYN is vele malen minder milieubelastend dan dat van conventioneel synthetische verven.
Hierdoor was de keuze niet moeilijk voor Projekt Buro KEES om de producten van AQUAMARYN toe te passen in de meest duurzame hotelkamer van Nederland.

De producten die zijn toegepast in “Stay Now” zijn. AQUAMARYN MARIL een professionele natuurlijke muurverf voor binnen. Deze is gebruikt voor de wanden en plafonds. Tevens is toegepast ROYL BIO OIL een natuurlijke, duurzame olie voor parket, meubelen, andere houten oppervlakken en bamboe. Bevat uitsluitend zuivere natuurlijke oliën en geen oplosmiddelen. RIGOSTEP ROYL BIO OIL is een unieke combinatie van herwinbare natuurlijke oliën. ROYL BIO OIL is toegepast op onder andere de meubels.