Image Description

EVA Re-Used Muurverf

EVA is een afkorting voor Einde Van Afval. Door EVA worden restanten muurverf afkomstig uit Nederlandse huishoudens gered van de
verbrandingsovens en worden kostbare grondstoffen opnieuw ingezet als een hoogwaardig product. Dit product komt in eerste instantie beschikbaar voor de professionele markt. De aanvoer van verfrestanten zal geleidelijk worden opgeschaald op basis van de vraag.

EVA re-Used muurverf bestaat uit 97 – 99% uit hergebruikt materiaal.

Symbolisch verwijst EVA naar het verhaal van Eva die eet van de Boom van Kennis van Goed en Kwaad. In dit verhaal wordt verteld hoe Adam en Eva inzicht kregen in wat Goed en Kwaad is en hoe zij hier vervolgens naar moesten handelen. En dat is precies wat Evert Koning met EVA Muurverf ook doet: we weten dat het niet goed is om bruikbare verfrestanten simpelweg te verbranden en we handelen naar dit inzicht, door de verfrestanten om te werken naar goed bruikbare en nieuwe muurverf.

Hergebruiken van restverven

Circa 10% van de muurverf die in Nederland verkocht wordt, belandt in keukenkastjes of op de bovenste plank van schuurtjes en eindigt uiteindelijk als chemisch afval in de verbrandingsoven. Als we ons bedenken hoeveel kostbare grondstoffen daarmee verloren gaan, dan kunnen we niet anders dan concluderen dat dat zonde is. Vanuit onze gedrevenheid om zo duurzaam mogelijke producten te ontwikkelen, is het ons nu, als eerste verffabriek in Nederland, in samenwerking met SUEZ en de branchevereniging VVVF gelukt om de verfrestanten van de afvaloven te redden en er daarvoor in de plaats weer nieuwe verf van te maken. Daarmee voorkomen we dat waardevolle grondstoffen verbrand worden en zorgen we er voor dat verfrestanten weer hoogwaardig kunnen worden ingezet. RIGO Verffabriek brengt met EVA hergebruikte muurverf een zeer bruikbare muurverf van hoogwaardige kwaliteit op de markt bestaande uit 97 – 99% verfrestanten.

 

Pluk de vruchten van Eva

Hergebruik 97
Extra Grondstoffen 3

Een Life Cycle Assesment (LCA) heeft aangetoond dat hergebruik van muurverfrestanten een aanzienlijke milieuwinst oplevert.

– Per 10 liter EVA Re-Used muurverf circa 50kg aan CO2-besparing
– Per 10 liter levert EVA Re-Used muurverf een besparing van 500 gereden autokilometers aan CO2 emissie. (Energietabel 2010)
– Het hergebruik van muurverfrestanten levert een milieuwinst op van 72% ten opzichte van het verbranden van verfrestanten.

Afvalinzamelaar SUEZ neemt door heel Nederland verfrestanten in. Deze worden vervolgens gesorteerd, gezuiverd, gefilterd en uitgebreid in het laboratorium getest. Dit resulteert in een kwalitatief hoogwaardige verfgrondstof die door Evert Koning verder wordt bewerkt tot een zeer goed bruikbare professionele muurverf. De verf wordt op een verscheidenheid van eigenschappen en inhoudsstoffen getest om zeker te zijn van de kwaliteit en veilig gebruik. De recycling van muurverf levert een milieuwinst op van 72% ten opzichte van verwerking in een afvalenergiecentrale.
Maak contact

Eva muurverf inzetten voor een project?

Neem dan contact op met onze technisch adviseurs via telefoonnummer 0255 – 548 448 of klik op de contactbutton.

Maak contact