Project Description

 

Uitvoerder : Sepp-Art
Locatie : de Zaanse Schans – Zaandam
Merk : AQUAMARYN, Evert Koning, RigoStep, RIGO Verffabriek
Producten : TOPLIN Grondverf, TOPLIN Aflak Glans, EKODUR, Rainbow Colorwash 2K, RigoStep Duo Matt

Het Wevershuisje Assendelft is een samenwerking tussen Stadsherstel Zaanstreek en Stichting de Zaanse Schans om een uniek huisje te redden van de sloop en een tweede leven te geven op de Zaanse Schans.  In mei 2011 is in Assendelft dit (deels) 17e-eeuws wevershuisje opgemeten, gedocumenteerd, bouwhistorisch onderzocht en gedemonteerd met het idee om deze in oude luister te reconstrueren. In januari 2015 is begonnen met het maken van de fundering, het metselen van de stenen poeren en de houtconstructie daarop plaatsen.

Na de reconstructie was het aan schilderbedrijf Sepp-Art om de binnen- en buitenzijde van het huis in ere te herstellen. Een ingewikkelde klus, waarbij gewerkt moest worden met een combinatie van oude gebruikte en nieuwe houtsoorten, en waarbij grondig onderzoek gedaan moest worden naar de authentieke kleuren en materialen. RIGO Verffabriek hielp mee in het reconstrueren van de kleuren in ons atelier, en leverde de Toplin lijnolieverf voor de buitenzijde, Ekodur voor de binnenzijde, RigoStep Colorwash en Duo Matt voor de vloeren.

Stadsherstel Zaanstreek houdt een blog bij waarop u alles kunt lezen over het project, over de reddingsactie, de demontage, de onderzoeken die zijn uitgevoerd, de oud bewoners en de nieuwe updates. http://stadsherstel.tumblr.com/

Opdrachtgever : Stadsherstel Zaanstreek en Stichting de Zaanse Schans
Looptijd : jan-sept 2015